In 2020 verscheen een derde wandelgids van Onno-Sven Tromp: 'Amsterdammer? Hoe zou dat voelen?', een literaire wandeling door het Amsterdam van Remco Campert.


In 2017 verscheen de debuutroman van Onno-Sven Tromp: Fantoomregen.


In 2011 publiceerde Onno-Sven Tromp het luchtig filosofische Hoe word ik een rietstengel? dat in de Volkskrant werd besproken. Het is te bestellen via www.mijnbestseller.nl.


Op 10 februari 2003 publiceerde Onno-Sven Tromp de gids Labyrintische genoegens. Een literaire wandeling door het Amsterdam van A.F.Th. van der Heijden. Een driedelige rondwandeling langs locaties uit het leven van Van der Heijden en personages als Albert Egberts en Ernst Quispel. Deze wandelgids kwam tegelijkertijd uit met De Movo Tapes, de proloog van de romancyclus Homo duplex van A.F.Th.

Labyrintische genoegens


Tegelijkertijd met het laatste deel van Het Bureau van J.J. Voskuil kwam in 2000 de wandelgids Wat doe jij in mijn stad? Een literaire wandeling door het Amsterdam van J.J. Voskuil uit. Hierin reeg hij allerlei locaties uit het leven en de boeken van Voskuil aaneen tot drie literaire wandelingen.

Wat doe jij in mijn stad?


Als redacteur van Em. Querido's Uitgeverij maakte hij de foto voor de omslag van Vriend van verdienste van Thomas Rosenboom.

Vriend van verdienste


Verder publiceerde hij in het tijdschrift Literatuur (nr. 1, januari/februari 2002) een artikel over de onbereikbare vrouw van Geerten Meijsing.

In nr. 3, mei/juni 1999, verscheen zijn artikel over literair wandelen in Nederland: 'Schrijvers op de voet gevolgd'.

In nr. 2, maart/april 2000, en nr. 6, nov./dec. 2000, recenseerde hij literaire wandelgidsen over F. Bordewijk in Den Haag, Cees Buddingh' in Dordrecht en Godfried Bomans in Haarlem.

Op internet maakte hij een overzicht van literaire wandelingen in Nederland.


Kijk voor Wat doe jij in mijn stad? en Labyrintische genoegens ook bij Uitgeverij Bas Lubberhuizen .