Het gedicht 'Oeverlanden' van Onno-Sven Tromp is te lezen in Nieuw-West Side Stories. Vierde jaargang (Boekhandel Meck&Holt, Amsterdam 2021).

 


Hij won met zijn gedicht 'Zwarte idylle' de tweede prijs bij de Willem Wilmink Dichtwedstrijd 2021, met zijn gedicht 'hulde' de vierde prijs bij de Willem Wilmink Gedichtenwedstrijd 2020 en met zijn gedicht 'Schikgodin' de vijfde prijs bij de Willem Wilmink Gedichtenwedstrijd 2019. Zijn gedichten 'Zwarte idylle', 'Hulde' en 'Schikgodin' zijn te lezen in Vijfde lustrum Willem Wilmink Dichtwedstrijd. bekroonde gedichten (Openbare Biblotheek Almelo, Almelo 2021).

 


Zijn gedicht 'Corona' verscheen in Mijn overbuurvrouw is een meeuw. (Uitgeverij Liverse, Dordrecht 2021).


Zijn gedicht 'Osdorpplein' is te lezen in Nieuw-West Side Stories. Derde jaargang (Boekhandel Meck&Holt, Amsterdam 2020).


Hij won met zijn gedicht 'zorgen' de eerste prijs bij Amsterdam UMC PoŽzieprijs 2020. Het gedicht verscheen in zorg (De Tijdstroom, Utrecht 2020).


Zijn gedicht 'Het geheugen is de toekomst van het verleden' staat in de bundel Borne doet PoŽzie 2020.


Hij stond in de finale van het Nederlands Kampioenschap Light Verse-dichten 2019. Zijn gedichten 'Het einde van de taal', 'Schikgodin', 'De dronken boot (Arthur Rimbaud)', 'De nuttelozen van de nacht' en 'Nogal Wiebes' staan in de bundel Lichtvoetig III (Stichting Taalpodium Emmen, Emmen 2019).


Hij won de eerste prijs bij de Stadsgedichtenwedstrijd 2019. Zijn winnende gedicht 'Callantsoog' staat in de Stadgedichtenbundel 2019 (Uitgeverij Kontrast, Oosterbeek 2019).


Zijn gedicht 'Verder' verscheen in het magazine Dichters in de Prinsentuin 2019 (Noordwoord, Groningen 2019).


Zijn gedicht 'Tussenmeer' is te lezen in Nieuw-West Side Stories. Tweede jaargang (Uitgeverij Renť de Milliano, Amsterdam 2019).


Hij bereikte de Top 100 van de Turing Gedichtenwedstrijd 2018. Zijn gedicht 'anorexia nervosa' is te lezen in de bundel Steeds op reis en altijd thuis (Uitgeverij Poeziecentrum, Gent 2019).


In En dan het dansend in de schaduw blijven, samengesteld door Fred Penninga (Bureau 'Tekst & uitleg', Utrecht 2018), werd zijn gedicht 'Nog ťťn keer' opgenomen.


Zijn gedicht 'Reductie' is te lezen in Een wondere wereld (De Tijdstroom Uitgeverij, Utrecht 2018).


Zijn gedicht 'Leidsegracht' staat in de Stadgedichtenbundel 2018 (Uitgeverij Kontrast, Oosterbeek 2018).


In 2017 was hij stadsdeeldichter in Amsterdam Nieuw-West. Zijn gedichten 'Aan de bewoners van Nieuw-West' (uit Elke dag is bruikbaar), 'Alles van waarde', 'In de dichtersbuurt (Slotermeer)', 'Meck & Holt', 'Oeverlanden', 'Sloten', 'Smaakboulevard (Meer en Vaart)', 'Tuinen van West' en 'Van Eesteren Museum' (alle uit Een euro of een groet) zijn te lezen in de bundel Nieuw-West Side Stories (Uitgeverij Renť de Milliano, Amsterdam 2018).


Hij won de tweede prijs bij de Stadsgedichtenwedstrijd 2017. Zijn winnende gedicht 'Slappeterp (2014)' en het gedicht 'Oosterburen' staan in de bundel Stadstheater (Uitgeverij Kontrast, Oosterbeek 2017).


Zijn gedicht 'Paradijs' (uit Een euro of een groet) is te lezen in de bundel Winterse PoŽzie (Leessst Uitgeverij, Schagen 2017).


Zijn gedicht 'Schilfers' kreeg een eervolle vermelding in de bundel Elly Blom PoŽziewedstrijd 2017 (Stichting Cultuurcafť D'n Dwingel, Valkenburg 2017).


Zijn gedichten 'Lieve Elske, (X)', 'Oeverloos' en 'Ridder' (alle uit Een euro of een groet) verschenen in de bundel De nacht van de Muzen (Uitgeverij Spleen, Oosterbeek 2017).


De dichter won de tweede prijs bij de Stadsgedichtenwedstrijd 2016. Zijn gedicht 'Magere Brug' staat in de bundel Stadshart (Uitgeverij Kontrast, Oosterbeek 2016).


Hij bereikte de Top 100 van de Turing Gedichtenwedstrijd 2015. Zijn gedicht 'Haiku' is te lezen in de bundel Een toon die in de stilte zoemt (Uitgeverij Van Gennep, Amsterdam 2016).


Zijn gedicht 'Opa' kreeg een eervolle vermelding in de bundel PoŽziewedstrijd 2015-2016. Bekroonde werken uit de tweejaarlijkse poŽziewedstrijd van de stad Oostende (Dienst Cultuur Oostende, Oostende 2016).


Zijn gedicht 'Reiziger' (uit Een euro of een groet) verscheen in de bundel Beeldspraak (ARTBooks, Hillegom 2015).


Hij bereikte de Top 100 van de Turing Gedichtenwedstrijd 2014. Zijn gedicht 'Slagroom' is te lezen in de bundel Liegen op een hoger plan (Uitgeverij Van Gennep, Amsterdam 2015).


In Tot al het zand jouw naam werd, samengesteld door Fred Penninga (Bureau 'Tekst & uitleg', Utrecht 2014), werd zijn gedicht 'De stille kracht' (uit Een euro of een groet) opgenomen.


In Blauwdruk, samengesteld door Gerard Beense (Uitgeverij Kontrast, Oosterbeek 2014), verscheen zijn gedicht 'Mijn stad' (uit Een euro of een groet).


In Ergens moet het zijn, samengesteld door Anya Marinissen et al. (Zeeuwse Bibliotheek, Middelburg 2014), staan zijn drie gedichten 'de

blauwe reiger', 'op woelig water' en 'vlinders buitelen' (uit Lisdodden, reigers en dijkruggen).

Ergens moet het zijn


In De week van het gedicht (Restaurant Juuls en 11sART, Amsterdam 2011) verscheen zijn gedicht 'Lasagne' (uit Een onvoltooide vrouw).


In Verliefd verloofd getrouwd, gedichten voor geliefden, samengesteld door Henk van Zuiden (Maarten Muntinga, Amsterdam 2008), werd zijn gedicht 'Het huwelijk' (uit Vreemde eenden) opgenomen.

Verliefd verloofd getrouwd


In de Spiegel van de moderne Nederlandse en Vlaamse dichtkunst, samengesteld door Mario Molegraaf (Balans, Amsterdam 2005) staat zijn gedicht 'Camille Claudel' (uit Ramen).

Spiegel


Hij is met 'Zo'n ochtend' (uit Ramen) aanwezig in de nieuwe 'poŽziebijbel', Komrij's Nederlandse poŽzie van de 19de tot en met de 21ste eeuw in 2000 en enige gedichten, samengesteld door Gerrit Komrij (Bert Bakker, Amsterdam 2004).

Komrij's bijbel

"We mogen blij zijn dat we nu eindelijk kunnen kennismaken met het onsterfelijke oeuvre van [...] Onno[-]Sven Tromp"
- Piet Gerbrandy in de Volkskrant


Zijn gedicht 'Een wereld van verschil' (uit Een onvoltooide vrouw) verscheen in een andere wereld, de bundel gedichten en verhalen die werd uitgegeven in het kader van de Vrije Boekendagen 2003 (Cultureel centrum De Badcuyp, Amsterdam 2003).

een andere wereld


Samen met Taco Mansens organiseerde hij op 10 mei 2003 de Nacht van het Sonnet. Hij droeg tijdens deze nacht zelf ook voor, met Meindert Burger, Ike Cialona, Enno Endt, Quirien van Haelen, Jan Kal, Jean Pierre Rawie, Patty Scholten en Peter Verstegen. In het programmaboekje van de nacht staat zijn gedicht 'Pompeji' (uit Een onvoltooide vrouw).

Nacht van het Sonnet 2003


In Amsterdam, de stad in gedichten, samengesteld door Harold de Croon en Arjan Weenink, (Uitgeverij 521, Amsterdam 2001) werd zijn gedicht 'Buiten-IJ' (uit Ramen) opgenomen.

Amsterdam, de stad in gedichten


Voor Meulenhoffs Dagkalender van de poŽzie 2001, samengesteld door Hans Warren en Mario Molegraaf (Meulenhoff, Amsterdam 2000), werden drie gedichten uit Ramen geselecteerd: 'Nazomer' (op 19 augustus), 'Galm' (op 21 oktober) en 'Buiten-IJ' (op 20 november).

Dagkalender van de poŽzie 2001